Filmpje kijken

Sinds kort heb ik terug de goede gewoonte opgenomen om een paar films per week te kijken. De laatste paar jaar was mijn filmconsumptie op een zeer laag pitje gezakt. Tijd voor enige verandering dus.

De films die ik kijk ga ik netjes huren bij videotheek Standing in de Bagattenstraat want die inferieure rips ben ik meer dan beu. Ik heb ook geen zin om films op een computer te moeten kijken, zeker niet nu ik een deftige beamer heb geïnstalleerd. Bovendien heb ik graag ter referentie de nederlandse ondertiteling erbij.

Ik ben kieskeurig. Ik weet het.

Niet alleen kijk ik dus film op kwalitieve wijze, de wandeling van en naar de videotheek is ondertussen ook al een ritueel op zich. Toegevoegde waarde als het ware.

Wat ik wou vragen: welke films van de voorbije 5 jaar moet ik zeker kijken? Suggesties?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *