Mensen helpen?

Gisteren, in de namiddag, rond vier uur meerbepaald, is mij een ongewone gebeurtenis overkomen: ik heb een jonge vrouw, die overduidelijk volledig van de kaart was, geholpen.

Ze kwam mijn straat ingestrompeld, struikelde een paar keer, botste tegen een paar auto’s en huisgevels heen en weer. Ze was blijkbaar ook al een paar keer gevallen ?? te zien aan de schrammen en vuile vegen op haar knieen, handen en kleren. Ze was duidelijk het noorden volledig kwijt.

Ondertussen waren er een tiental voorbijgangers voorbij gegaan die haar straal negeerden.

Toen ik haar benaderde en vroeg of ik haar kon helpen, of ze wel OK was, stamelde ze een paar onverstaanbare woorden en zakte ze in elkaar. Lichtelijk in paniek probeerde ik haar recht te zetten tegen een gevel, op de stoep, ondertussen proberend een verstaanbaar woord uit haar te krijgen ?? waar ik helemaal niet in slaagde. De weinige woorden die ik wel begreep stelden me helemaal niet gerust.

Ik heb er de hulpdiensten er bij geroepen.

Die waren een kleine 20 minuten later ter plaatse, hebben haar op een brancard in de ziekenwagen naar het ziekenhuis geraced. Bedankt daarvoor trouwens. Kudos to you.

Ik denk graag dat ik haar geholpen heb, en mijn burgerplicht heb vervuld.

Er blijven nu vooral vragen over bij mezelf: wie, wat, waarom, hoe? Gaat het nu beter met haar?

Wat me veel meer bezighoud: waarom was ik de enige van een tiental passanten die iets ondernam? Was ik de enige die een probleem zag? Heb ik wel goed gedaan?

Wat zou jij gedaan hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *