Why I’m an Apple boy 3

Deel drie in de reeks. In de vorige aflevering had ik geschreven dat ik het over ??Power Macintosh G3 + Photoshop 5″ zou hebben. Helaas laat mijn geheugen me even in de steek. Ik weet begot niet meer wat ik er over ging schrijven.

Plan B dus.

Laat ik het even over mijn allereerste eigen Macje hebben, mijn Performa 6400 mét ingebouwde subwoofer en CRT scherm mét ingebouwde speakers! Ideaal om de botsingen en het geschreew van overreden voetgangers in Carmageddon beter tot hun recht te laten komen. Immersie heet dat, geloof ik.

Ja, die Performa werd heel regelmatig voor vermaak gebruikt. Steden bouwen deed ik in SimCity 2000 Special Edition ?? excellente game trouwens, ultra gewelddadig autoracen deed ik dus in Carmageddon. Oorlogje spelen met orkjes en mensjes deed ik Warcraft 2 en de first person shooter bij uitstek was Duke Nukem 3D.

Zeer zeker allemaal heel fijne games op zich, maar wat in die tijd écht opwindend was, was dat je een paar van die games in netwerk kon spelen! Niet langer moest je alleen door kniehoog zombiebloed waden in Duke Nukem. Je kon je medespelers eindeloos verrot rijden in Carmageddon. Ik hakte Bart op regelmatige basis in de pan met Warcraft 2 op onze netwerknachtjes… Daar is trouwens de naam “Netlash” onstaan én in 1997 speelden we de allereerste multiplayergames via Internet, maar dat zijn andere verhalen…

Dat was altijd een ongelofelijk gedoe: iedereen op dat netwerk krijgen. En dan die computer vinden die “host” was voor een game. En dan iemand die terug uit dat netwerk moest. En er terug in. Netwerkkaartjes intalleren in die computers. Dip switches goed zetten. Kaartje er terug uit. Opnieuw erin. Eindeloos plezier!

Behalve voor ik & m’n Performa dus. Dat werkte vanzelf. Ten hoogste eens in een controle paneel een vinkje aan of uit zetten om het IPX netwerk te zien. Dat was het. Ik vond dat nogal geweldig eerlijk gezegd.

Reden 3 dus: netwerk dat werkt. Zo herinner ik me het tenminste 😉

Volgende keer: “It’s blue.”

2 thoughts on “Why I’m an Apple boy 3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *