Foals

Gisteren een fijne kennismaking mogen smaken tijdens “Later… with Jools Holland“. Ja, ja die goeie ouwe Beeb en vooral groovy fucker Jools doen het elke keer weer: een fijne mix van reeds gevestigde waarden en nieuw talent.

Foals zit in die laatste categorie en klonk gisteren live bijzonder fris. Ik meende hier en daar een vleugje Gang of Four  en Orange Juice te herkennen, enfin, meer dan een vleugje zelfs. Het bijwijlen tegendraads tempo, de tokkelgitaartjes en de vette baslijn bezorgden me een flashback naar de post-punk scene van weleer.

Je kunt Foals natuurlijk wel kaderen in de moderne post-punk scene (The Rapture, Liars, Interpol, The Libertines, Franz Ferdinand)… Ik vind wel dat hun invalshoek een stuk scherper is dan voorheen genoemde.

Hou die jongens van Foals in de gaten is de boodschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *