Mac OS X Leopard

Net Leopard op m’n desktop geïnstalleerd. Vroeger dan ik gepland had, inderdaad, maar ik had er wel zin in. Zin om iets wilds, ongehoords te doen deze avond. ik was in een avontuurlijke bui.

Onder het motto “Making mistakes & experiencing weird shit, so you don’t have to”, een kort verslagje van wat meteen opvalt.

Meteen na het installeren en herstarten zul je merken dat je Mac serieus trager werkt. Geen probleem echter: dat is Spotlight die je harde schijf opnieuw indexeert.

Als je op een gecalibreerde monitor werkt vrees ik dat er toch iets aan de hand is… Na installatie had OS X automagisch het oude profiel teruggevonden & ingsteld. Helaas echter: alles ziet er nogal rood uit. Morgenochtend toch even hercalibreren & zien of het opgelost is. Als je je brood verdient met grafische toestanden is dit wel er eentje om voor op te passen.

Fonts: ben ik nog niet helemaal uit. Of het noodzakelijk zal zijn om een grote kuis te houden in de door de installer standaard geïnstalleerde fonts is me nog niet duidelijk. Ik vrees echter weer een prombleempje zoals vroeger met Helvetica, Helvetica Neue en Helvetica Neue LT Std. Hmmmm.

De Last.fm software werkt niet. Zo dood als een pier zelfs.

Als je met een Wacom tablet werkt moet je nieuwe drivers installeren.

Zeer positief alles wat met netwerken te maken heeft schijnt wel een pak sneller te gaan. Dat voelt goed, eerlijk gezegd.

De Dock zuigt nog steeds de straatstenen uit de grond.

Later meer.

One thought on “Mac OS X Leopard”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *