Van zero tot oneindig…

Stokje gevangen van Tijs over wat ik lang geleden / wat minder lang geleden / vandaag / morgen / in de verre toekomst wil / zou willen / willen doen / niet willen doen. Beroepsmatig dan hé.

Awel, heel lang geleden wou ik kok worden. Echt waar: ik vond eten klaarmaken het einde. Vooral worst. En kippen. Hoe je iets dat nietsvermoedend in de tuin loopt rond te scharrelen (die kippen, niet die vissen) omtoverde naar een goudbruine lekkernij in je bordje was voor mij ?? toen ?? de hoogste ambitie. Ik maakte tekeningen van koks, druk in de weer met kippen en worsten, en toonde die trots aan mijn mama: “Kijk eens mama wat een mooie tekening ik heb gemaakt. Ben ik geen slimme jongen?”.

Later wou ik vooral iets met letters, drukpersen en papier doen. Dat ben ik toen maar gaan studeren en wis en waarachtig: het was fantasties. Toen iets later de computer ?? en vooral: de Macintosh ?? zijn intrede deed, wist ik het zeker: tekenen op computer wordt het helemaal. Tekeningen van kippen opcomputer. Dat is het dan ook geworden: voor diverse werkgevers ben ik dan tekeningen van kippen en dergelijke gaan maken op de Macintosh.

Toen was er Internet.

Alles veranderde.

Ik wou iets doen met internet. Bart wou ook iets doen met internet. We doen samen nu al een paar jaar iets met internet. Ineens merk je dat er nog vier mensen, samen met ons, meewerken aan dat ding dat we doen op internet. Later besef je dat deel uitmaakt van 2 bedrijven die dingen doen op het internet en staat je naam in de krant. Trots toon je dan die krant aan je vader: “Kijk, vader, mijn naam staat in de krant! Ben ik geen slimme jongen?”.

Nu wil ik af en toe eens een kip. Op een bord. Met gebakken uitjes & aardappeltjes. En een pintje. En een uurtje tijd om dat alles op’t gemak te verorberen. Dan ben ik al meer dan content.

Later wil ik vooral veel tijd. En me heel af en toe ?? niet te veel ?? vervelen. Dat lijkt me pure luxe.

Stokje door gegeven aan Ilse.

3 thoughts on “Van zero tot oneindig…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *