1 Million bloggers in Belgium.

Net mijn eerste kennismaking met een NetCafé van het IAB (Interactive Advertising Bureau Belgium) achter de rug.

Maarten Schenk van Six Apart – Typepad (en notoir blogonderzoeker), Julie Opstaele van Belgacom Skynet, Jesse Wynants van i-merge, Gunter Boutsen van Fishtank, Sven Marievoet van Adhese en Kris Hoet (die blijkbaar ook een zeer interessante blog heeft) van Microsoft digital advertising solutions (ik val nog liever dood dan dat ik naar een Microsoft site link).

Korte samenvatting: geen wereldschokkend nieuws (absoluut niet zelfs), laat dat heel duidelijk zijn.

Tweede opvallende feit: iedereen gaat oooo zooo voorzichtig om met de cijfers. Volgens Maarten zijn de 1 millioen bloggers in België er eigenlijk maar 47.000. En de jongen van Adhese toverde zijn cijfertjes zo snel terug weg dat Houdini zelve flink jaloers zou zijn. Ik heb ze niet kunnen noteren in ieder geval.

Derde opvallende feit: het idee waar mijn zeer gewaardeerde zakenpartner al melding van maakte was de grote afwezige. Spijtig, we hadden wat stof kunnen doen opwaaien hier.

Enfin, de spreekbeurt van Kris Hoet was wel te smaken en het verhaal van Adhese was ook wel interessant.

Meer later: eerst slapen.

4 thoughts on “1 Million bloggers in Belgium.”

 1. Pingback: Blogologie
 2. hallo,
  de nummertjes zijn te bekijken in onze presentatie op de iab-belgium website ; als ze het opladen natuurlijk, het is vrijdag verstuurd.
  Als je zelf een presentatie geeft is het zeer moeilijk om in te schatten hoelang je moet wachten per slide, die was te rap weg? je had altijd iets kunnen roepen, achteraf is het gemakkelijk 🙂
  Maar bon, als je ze niet ziet verschijnen, stuur me een mailtje en ik stuur de bewuste slide op, dan kan je hem hier posten.
  Het zijn juist goede cijfers , iedereen mag het gerust weten.

  sven van adhese

 3. hallo,
  om geen misverstanden te creeren,
  we zijn juist zeer fier op onze cijfertjes,
  de presentatie is opgestuurd naar iab, om op hun site te plaatsen, inclusief de resultaten dus.
  Ik heb een fout gemaakt in de presentatie om de slide direct weg te doen ok, maar ik dacht dat niemand daarin geinteresseerd was, zo gaat dat.
  ik zal deze namiddag zien of ik de bewuste slide rechtstreeks naar u kan sturen, kwestie van een beetje openheid te behouden

  mvg

  sven

 4. @ Sven,

  ik heb de presentaties van de IAB website gedownload. En inderdaad: die cijfers zijn iets om trots op te zijn. De werkwijze die jullie hanteren (geïllustreerd door deze snelle reacties) trouwens ook. Chapeau.

  Goe bezig zeggen wij hier in Gent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *