ZRLND ontwerp

Vandaag nog eens het nieuwe ontwerp voor deze blog uit de ijskast gehaald, ‘t was alweer een tijdje geleden, inderdaad.

Ik was al bezig met de ruwe HTML structuur. Maar dat bleek een beetje overhaast te zijn. Daarnet moest ik dus vaststellen dat ik een cruciale fout in de structuur van divjes had gemaakt.

Opnieuw beginnen dus. Zucht.

Een ander onopgelost probleem is het juiste font te vinden dat ik wil gebruiken voor de SIFR implementatie in het ontwerp. In het ontwerp gebruik ik Officina Serif voor enkele titels. Dat is uiteraard een font dat niet mag herverdeeld worden als ik finaal ontwerp omzet naar een WordPress theme.

Het punt is dus een gratis lettertype te vinden dat wel herverdeeld mag worden en bovendien zo dicht mogelijk in de buurt komt van een Officina Serif.

Technorati Tags: , , ,

3 thoughts on “ZRLND ontwerp”

  1. Offensive Bold lijkt sterk op de Bold versie.

    Trouwens, ik ben geen advocaat, maar ik zie niet veel verschil tussen SIFR en het font gebruiken in een image. Je geeft de .ttf toch niet zomaar weg?

  2. Inderdaad, tijs. Als je de flash op “protect from import” en “compressed” exporteert, dan herverdeel je het font toch niet? Het komt op hetzelfde neer als serverside een image genereren met de juiste tekst in de juiste typografie. Het probleem is dat die dingen nog niet expliciet in de licenties van die fonts staan :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *